Waarom mediteren juist nu zo belangrijk is.

We leven in een bizarre tijd. Alles verandert om ons heen in zo een rap tempo, dat we 's ochtends niet weten hoe we er 's avonds bij zitten. De maatschappelijke veranderingen en met name de gemmenschappelijke normen en waarden en vrijheden. Het is veel en ik voel mij niet gehoord. Scenario's van wat komen gaat vliegen langs en door mij heen. Het haalt mij uit balans en ik zet alle zeilen bij om overeind te blijven.

De regelmaat van meditatie oefeningen help mij in momenten van totale chaos mijzelf te herinneren en af te stemmen met het moment. Middels contemplatie, wat er dikwijls na volgt, vind ik mijn rust en weet ik mijzelf in te zetten en te gedragen om mijn waardes en normen te kunnen blijven uitdragen, in afstemming met mijn omgeving.

Mediteer als oefening om in het dagelijkse het beste uit jezelf te halen. Leer jezelf eerst naar binnen te keren, voordat je naar buiten uitreikt. Binnen vind je de eenheid, jouw eenheid. Erbuiten is er diversiteit. Ga je van buiten naar binnen, dan voelen we ons overdonderd en zien we vaak door de bomen het bos niet meer. Wanneer je vanuit jouw eenheid (wat een weerspiegeling van het universum is, maar beleefd vanuit eenheid) naar buiten reikt kun je door vanuit het moment af te stemmen met die omgeving bijvoorbeeld je rust bewaren. Dit is mijn projectie, want ik zet alle zeilen bij om mijn rust te bewaren in deze samenleving.

En dat lukt goed, want ik beoefen meditatie. Daar ben ik dankbaar voor.

Iedere ochtend van 7:15 tot 7:45 uur zit ik stil en jij kunt meedoen via Zoom. De link ernaartoe vind hier. Dat wil ik bieden aan de samenleving. Dat je mee kunt doen om samen te mediteren.

Wilt je meedoen, u bent welkom.

Suammm