Massage

Her-inner-je-zelf Massages

 

Massages zijn naast heerlijk en ontspannend een geweldige manier om weer in afstemming met je lichaam en tot jezelf te komen.
Er bestaan vele massage vormen. Ik heb mijn passie gevonden in energetische massages. Tantrisch, Kashmirisch, Arya, ze leiden allemaal naar binnen gericht op hoe ik mijn lichaam herken via mijn energie. Zo ook jij. Ik geef deze massages met heel mijn aanwezigheid om energie door jouw lichaam te sturen. Daar waar in de reguliere spiermassage de aandacht naar spieren gaat die buiten de masseur staan, wil ik vanuit het afstemmen van de ademhaling onze gezamelijke energie richten, om zo jouw lichaam weer te laten stromen. Je zult je vrijer voelen en patronen en 'energetische verstoppingen' herkenen, waarna je gerichter keuzes kunt maken die op dit moment bij je passen.
Ik werk met het chakra-systeem, waarbij ik jouw energie naar je hartchakra leid, waar ze in liefde transformeert. Bij sommigen kan daarbij een intuitief innerlijk herkennen van de goddelijke eenheidskracht optreden. Dan is niets meer zoals ervoor.

Nu ik zie hoe iedereen, net als ik, door dezelfde lagen heen gaat, heb ik een methode ontwikkeld waarin ik jou door middel van massage door deze innerlijke reis binnen jezelf geleid.

Bij deze massage lig je of op een tafel of op een comfortabel matras.

De massagesessie duurt anderhalf uur.


Tantrische Massages
 
Het voornaamste kenmerk van tantrische massages is dat je aandacht naar je gehele lichaam wordt getrokken, waardoor jij direct in een toestand van zelf herinnering komt. Het bijzondere aan tantra massages ten opzichte van andere massagevormen is dat de omgeving van de geslachtsorganen, de yoni bij de vrouw en de lingam bij de man, er bewust bij wordt betrokken. Pas dan wordt de mens in zijn heelheid geaccepteerd en pas dan wordt seksuele heelwording op lichamelijk niveau mogelijk.

Dit betekent niet dat het sexueel wordt, al wordt de massage, wanneer blokkades verdwijnen, als zeer sensueel omschreven. Tijdens een tantrische massage kunnen mensen een oase van rust, van opluchting en van zinnelijke overgave vinden.

Bij deze massage lig je op een comfortabel matras.

Deze massagesessie duurt anderhalf uur.

 


Tandava of Kashmirische Massage
 
De Kashmirische massage is een dans van aanraking, geleid door de ademhaling. Het is de Yoga of Touch, net als je danst in de Tandava, maar de massage is op een matras. Wij gaan helemaal in op de zintuiglijke sensitiviteit van het menselijk lichaam, dwars door de 5 zintuigen heen naar het contact met jezelf. Met volle aandacht, in ontspanning, zonder te oordelen.
Het is de zacht koesterende aanraking in combinatie met de verdieping van de ademhaling wat deze massage tot een meditatieve ervaring maakt. Een massage die uitnodigt tot subtiel genieten, diepe ontspanning en overgave, waar ruimte is voor alles wat zich in jou bewegen wil. Liefdevolle aanraking brengt de aandacht weer terug in je lichaam en helpt je uit je gedachtenstroom.
Deze massage maakt je gevoeliger. De ontspanning opent de vrije stroom van je vitale energie en daardoor vaak ook je seksuele energie. De uitnodiging is deze energie in de stroom van de massage te ervaren, te omhelzen en het te herkennen als jouw eigen levensenergie. In deze stroom ligt jouw levenszin en liefde voor het leven zelf.
In deze massage word je uitgenodigd om weer aanspraak te gaan maken op jouw eigen diepste innerlijk. Het hele lichaam wordt hierbij aangeraakt.
 
Bij deze massage lig je op een comfortabel matras.
Deze massagesessie duurt anderhalf uur.

 


 

Ik merk in de praktijk dat een meditatie voor en na de massages erg prettig is voor beiden. Daarom stel ik dit veelal voor tijdens het maken van de afspraak, want deze duurt daardoor een half uur langer.